SZC logo

Szegedi Szakképzési Centrum

OM kód: 203052/007 | 6725 Szeged, Kálvária sugárút 84-86.

Intézmény logo

Szegedi SZC Móravárosi Szakképző Iskola

HírekKözérdekű adatokTeamsKRÉTA

Hírek

2024. márc. 14.


admin

    Március 15-i ünnepség

    Iskolánk közössége felidézte az 1848-1849. évi forradalom és szabadságharc évfordulóján a történelmi eseményeket.

    Március 15-i ünnepség

    Az 1848–49-es forradalom és szabadságharc Magyarország újkori történetének egyik meghatározó eseménye, a modern nemzeti identitás egyik alapkövévé vált, mivel egyszerre törekedett az egyéni szabadságjogok kivívására és a nemzeti önrendelkezés megteremtésére. Társadalmi reformjaival a polgári átalakulás megindítója, önvédelmi harcával a nemzeti hőstörténet részévé vált. Szerves része volt az 1848-as európai forradalmi hullámnak, azok közül viszont lényegében egyedül jutott el sikeres katonai ellenállásig. Eredményességét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a Habsburg-ház csak az Orosz Birodalom nagyarányú katonai beavatkozásával tudott győzedelmeskedni. Az 1848–49-es szabadságharc a magyar nemzet történetének Magyarországon talán legismertebb háborús konfliktusa.

    Iskolánkban idén egy vetélkedőt imitáló műsorral emlékeztünk az ünnepen. A forgatókönyv szerint a történelmi vetélkedő döntőjébe két csapat, a vörössipkások és a fehértollasok jutottak. A két csapat tagjai a közönség számára kivetített kérdéseket válaszolhatták meg értékes pontokért. A közönség figyelmét a műsor szerkesztői azzal is igyekeztek fenntartani, hogy előre jelezték, a végén nyereményeket lehet szerezni helyes válaszokkal. Ezt egy Kahoot feladattal oldották meg, amely során több hibátlan megoldás is született.

    A jó hangulatú műsor szereplői voltak: Barna Melánia, Gajdacsi Vivien, Marton Ráhel Debóra, Somodi Szintia, Varga Viktória, Angelo Ádám, Molnár Ferenc, Rajtik Nimród, Szkotár Jenő.

    A forgatókönyvet Bánszki Edit írta, a műsort Bánszki Edit és Tompa Valéria tanította be.

    Köszönet a tanulóknak és az oktatóknak a színvonalas műsorért!

    A műsor végén került sor az iskolai Szépíró verseny eredményhirdetésére. Petőfi Sándor: Nemzeti dal c. versét kellett kézírással lemásolni és a másolatot díszíteni. A díjazottak: Berecz Eszter 11/A, Barják Edina 11/A, Lakatos Mercédesz 9/B.

    A rendezvényen készült képek itt érhetők el.

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Nagy Terv program az Alsóvárosiban

    Nagy Terv program az Alsóvárosiban

    Iskolánk részt vesz a Nagy Terv program megvalósításában. A héten a Szegedi Alsóvárosi Általános Iskolában jártak a diákok és foglalkozásokat tartottak a tanulóknak a környezettudatosság témakörben.

    2024. ápr. 25.


    admin

    Szakma Sztár Fesztivál

    Szakma Sztár Fesztivál

    Ma elkezdődik a Szakma Sztár Fesztivál, a Szakma Kiváló Tanulója Verseny döntője a Hungexpo területén. Iskolánkat két versenyző képviseli az ország legjobb ifjú szakemberei versenyének utolsó megmérettetésén.

    2024. ápr. 24.


    admin

    Föld napi kavalkád

    Föld napi kavalkád

    2024. április 22-én, hétfőn a már hagyományos vetélkedővel ünnepeltük a Föld napját.

    2024. ápr. 24.


    admin


    Partnereink

    SZC logo

    Szegedi Szakképzési Centrum


    Szegedi SZC Móravárosi Szakképző Iskola

    6725 Szeged, Kálvária sugárút 84-86.

    Telefon: +36 62 551 540

    E-mail: info@moravarosi.hu

    OM azonosító: 203052/007


    2024Szegedi SZC Móravárosi Szakképző Iskola