SZC logo

Szegedi Szakképzési Centrum

OM kód: 203052/007 | 6725 Szeged, Kálvária sugárút 84-86.

Intézmény logo

Szegedi SZC Móravárosi Szakképző Iskola

HírekKözérdekű adatokTeamsKRÉTA

Hírek

2024. ápr. 29.


admin

    A Móravárosi diákjai nem csak a szakmájukban erősek

    Az Országos Szakképző Iskolai Közismereti Tanulmányi Verseny idei döntőjében Reál tantárgycsoport kategóriában Kecze Péter állhatott a dobogó tetejére.

    A Móravárosi diákjai nem csak a szakmájukban erősek

    2024. április 27-én Szombathely, a Vas Vármegyei SZC Kereskedelmi és Vendéglátó Technikum és Kollégium adott otthont az Országos Szakképző Iskolai Közismereti Tanulmányi Verseny döntőjének. A debreceni Suliszervíz Oktatási és Szakértői Iroda Kft. évek óta szívügyének tekinti a szakképző iskolások egyetlen, csak ennek az iskolatípusnak szóló versenyének megszervezését.

    Idén is három kategóriában (humán, reál tantárgycsoport és komplex verseny) folytak a megmérettetések. A döntőbe egyéni kategóriánként a legjobb 20-20 versenyző, a komplex kategóriában pedig a 10 legjobb csapat jutott be.

    Iskolánkat a reál kategóriában (matematika, fizika, informatika) képviselte diák: Kecze Péter (10/1 osztály) megnyerte a versenyt. Péter 149 pontot ért el, 9 ponttal előzte meg a 2., és 28 ponttal a 3. helyezett vetélytársát!

    A versenyen az írásbeli részben egy feladatsort kellett megoldaniuk a versenyzőknek 60 perces időkorláttal, számítógépen, online formában. A feladatok megoldásához négyjegyű függvénytáblázatot, körzőt, vonalzót használhattak a versenyzők. A feladatok között szerepelt olyan is, amely valamely egyszerű, az általános iskolai tananyagra épülő fizikai kísérletettel kapcsolatos kérdéseket tett fel.

    A szóbeli forduló keretében a versenyzők az általuk választott, az 1924-től napjainkig tartó időszakban jelentős természettudományi eredményt felmutató tudós valamilyen szempontból kiemelkedő eredményét mutatták be. A versenyzők feladata volt, hogy válaszukat legfeljebb háromperces előadásban támasszák alá, indokolják a zsűri előtt. Az előadást követően, ahhoz kapcsolódóan a zsűri tagjai kérdéseket tettek fel. Az előadás során a versenyzőknek technikai támogatás nélkül kellett érvelniük.

    A gyakorlati feladatrészben számítógépes feladatmegoldás (60 perc) keretében kellett a versenyzőknak számot adniuk a tudásukról. 

    Gratulálunk Péternek a fantasztikus sikerhez. Köszönet a felkészítő tanároknak: Geráné Nyári Gabriellának (a képen Péterrel) és Kálmánné Gát Klárának.

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Közismereti versenysikerek

    Közismereti versenysikerek

    Iskolánk 12 tanulója jutott tovább az iskolai fordulóból az Országos Szakképző Iskolai Közismereti Tanulmányi Verseny regionális fordulójába. Ezzel a Móravárosiból került be a Dél-Alföld régió szakképző iskolái közül a legtöbb diák a második fordulóba!

    2024. febr. 25.


    admin

    Rendkívüli felvételi eljárás

    Rendkívüli felvételi eljárás

    Iskolánk rendkívüli felvételi eljárást hirdet a 2024/2025. tanévben induló 9. osztályokba.

    2024. máj. 8.


    admin

    Kamarai jutalom a szakmai versenyek dobogósainak

    Kamarai jutalom a szakmai versenyek dobogósainak

    A Csongrád-Csanádi Kereskedelmi és Iparkamara 2024. május 6-án jutalmazta a szakmai versenyek dobogós helyezett versenyzőit és felkészítő oktatóikat.

    2024. máj. 6.


    admin


    Partnereink

    SZC logo

    Szegedi Szakképzési Centrum


    Szegedi SZC Móravárosi Szakképző Iskola

    6725 Szeged, Kálvária sugárút 84-86.

    Telefon: +36 62 551 540

    E-mail: info@moravarosi.hu

    OM azonosító: 203052/007


    2024Szegedi SZC Móravárosi Szakképző Iskola