Erasmus + KA2 Iskolai, óvodai partnerségek 2018-2020

Project title: WILL to MotivatE(U)

P1 Hungary
(koordinátor)
Szeged Szegedi Szakképzési Centrum Móravárosi Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája
P2 Croatia    Čakovec Gospodarska škola
P3 Iceland   Neskaupstadur Verkmenntaskóli Austurlands
P4 Italy  Poggibonsi Istituto Istruzione Superiore Roncalli-Sarrocchi
P5 Norway Odda Odda Vidaregåaende Skule
P6 Slovenia Celje Gimnazia Celje – Center

A Szegedi Szakképzési Centrum Móravárosi Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája 2018-2020 között Erasmus + nemzetközi együttműködési projektet valósít meg öt másik európai oktatási intézménnyel közösen az oktatási motiváció témakörében, WILL to MotivatE(U) címmel.

A szegedi koordinátor intézménnyel együttműködő középiskolák: az izlandi Verkmenntaskoli Austurlands, a norvégiai Odda vidaregåande skule/ Odda upper secondary school, az olaszországi Istituto di Istruzione Superiore “Roncalli”, a horvátországi Gospodarska skola és a szlovén Gimnazija Celje – Center.

A célkitűzés: a kölcsönös tudásmegosztás jegyében minden partnerintézmény bemutatja az oktatási motiváció témaköréhez kapcsolódó jógyakorlatait, amelyek a többiek számára hasznosak és beépíthetők a mindennapi nevelő-oktató munkába.

A projekt megvalósításának időtartama 24 hónap, amelynek során a partnerintézmények felkeresik egymás iskoláit, hogy a házigazda intézmény motivációs jógyakorlatait megfigyeljék, tapasztalatokat szerezzenek róla.
2018. november 19-től november 23-áig Szegeden lezajlott az első partnertalálkozó, amelynek keretében az iskolákat képviselő pedagógusok kidolgozták a kétéves együttműködés kereteit, munkatervét, részletes ütemezését. Tanulmányozták és a gyakorlatban kipróbálták a Szegedi Szakképzési Centrum Móravárosi Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában évek óta nagy sikerrel alkalmazott élménypedagógiai módszert, illetve feladatokat, amelyeket pedagógiai elemzés után maguk is fel tudnak venni pedagógiai eszköztárukba.

A nemzetközi partnerek megismerkedtek Szeged nevezetességeivel és a magyar kultúra jellegzetességeivel is.

A projekt következő lépése: a partnerek 2019. március 25-29 között a norvégiai Odda vidaregåande skule-ban találkoznak, hogy megismerjék a norvég iskola módszertani jógyakorlatait.

IMGP6637  IMGP6631  IMGP6628  IMGP6621
IMGP6730  DSC_0090  DSC_0023  DSC_0063
DSC_0064  DSC_0065  KA2_Szeged_élménypedagógia_Berki Tibor  KA2_Szeged_élménypedagógia_Berki Tibor2
KA2_Szeged_élménypedagógia_Berki Tibor3

motivation_honlap