SZC logo

Szegedi Szakképzési Centrum

OM kód: 203052/007 | 6725 Szeged, Kálvária sugárút 84-86.

Intézmény logo

Szegedi SZC Móravárosi Szakképző Iskola

 • Hírek
 • Közérdekű adatok
 • CLASSROOM
 • KRÉTA

Iskolabemutató

„Minden technika művészetté nemesedik a tudás legmagasabb fokán.”

1 / 5
Diakép illusztrácio 1

KIEMELT

Teams / levelezés

Tovább olvasom

INFORMÁCIÓK

Elérhetőségek
IKK
Megújuló szakképzés

LEVÉL AZ IGAZGATÓTÓL

Bemutatkozás

Tisztelettel üdvözlöm Önt a Szegedi SZC Móravárosi Szakképző Iskola honlapján!

Ha Ön szakmát szeretne tanulni akár nappali tagozaton, akár felnőttképzési jogviszonyban, akkor jó helyen jár! 9 ágazatban 21 szakma közül tud választani! Egy 1884-ig visszanyúló hagyományokkal rendelkező, nagy múltú iskola várja Önt, ahol a hagyományok tisztelete ötvöződik az innovatív megoldásokkal.

Minden technika művészetté nemesedik a tudás legmagasabb fokán”. Jelmondatunk kifejezi küldetésünket: tanulóinkat nemzetközileg is versenyképes színvonalon készítjük fel a jövő szakmai kihívásaira.  Ezt európai színtérre is kilépve, inspiratív környezetben, elhivatott és megújulni kész munkatársakkal valósítjuk meg.

Az iskolánkban folyó nevelő-oktató munka alapelve az információátadás, a vizsgákra történő felkészítés mellett az értékközvetítés, és olyan attitűdök, szokások, kompetenciák kialakítása, amelyek segítik a társadalomba történő beilleszkedést és további képzettségek megszerzését, az élethosszig tartó tanulást. Az oktató-nevelő munkánk alapelve, hogy a fiatalokban rejlő értékeket felszínre kell hozni, ezekre a pozitív erőforrásokra támaszkodva kell segíteni a tanulók önmegvalósítását. Alapelvünk, hogy egyetemes emberi értékeket közvetítünk minden partnerünk irányába. Ezek közül kiemelten kezeljük az emberi méltóság tiszteletét, a toleranciát, az előítélet-mentességet, a tiszteletet, a becsületeséget, az őszinteséget. Meggyőződésünk, hogy az ismeretek, információk tárgyilagos és több oldali megközelítéssel történő közvetítése vezethet diákjaink kompetenciáinak valódi fejlődéséhez.

Kiemelt figyelmet fordítunk a hátrányos helyzetű és a sajátos nevelési igényű tanulók befogadására. Mentori, támogatói segítséget nyújtunk diákjainknak a szocializációs hátrányok kompenzálásához.
Iskolánk az általános műveltséget megalapozó oktatás-nevelés mellett felvállalja azt a társadalmi kötelezettséget, hogy olyan fiatalokat képezzen, akik további tanulmányokra is képesek, és nem a társadalom gondoskodására szoruló rétegéhez fognak tartozni, hanem a megszerzett tudásukat a munkaerőpiacon hasznosítani tudó szakemberekké válnak. Olyan emberek nevelése a célunk, akik képesek reális önértékelésre, tisztában vannak saját előnyös és előnytelen tulajdonságaikkal, képesek véleményt alkotni, álláspontjukat érvelve, vitatkozva megvédeni. A munkában kreatívak, a munkafolyamatokat önállóan tudják megtervezni, megszervezni, végrehajtani, ellenőrizni és értékelni. Olyan személyiségjegyek birtokában vannak, mint a felelősségtudat, fegyelmezettség, szakmai öntudat, pontosság igénye, kitartás, szakmaszeretet, együttműködési készség.

Mindennapi tevékenységünket áthatja a fenntartható fejlődés és az egészségtudatosság iránti elkötelezettség.

Feketű Béla

igazgató

Bemutatkozás

Iskolánk tanév rendje

Aktuális információk, befizetések, beosztások

Találd ki magad!
Találd ki magad!

Hírek

Szakképzési ösztöndíj változása

Szakképzési ösztöndíj változása

2022. január 1-től megváltozott a szakképzési ösztöndíj számításának alapja.


Elolvasom

Admin

január 7.

Kamarai díjban részesült Feketű Béla

Kamarai díjban részesült Feketű Béla

Feketű Béla kapta idén a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Szolgáltatásért-díját. Az iskolaigazgató bár egyéni vállalkozóként kapta a díjat, de oktatói tevékenységét is elismerték ezzel.


Elolvasom

Szerkesztő

december 1.

Szeged Szakképzéséért kitüntetések

Szeged Szakképzéséért kitüntetések

2020. évi díjazottak: Feketű Béla, Szabó Gábor 2021. évi díjazott: dr. Simoncsics Jánosné Szívből gratulálunk munkatársainknak


Elolvasom

Szerkesztő

december 8.

Változnak a járványügyi szabályok

Változnak a járványügyi szabályok

Decembertől védettségi igazolvány a belépő a szakképzési intézményekbe


Elolvasom

IKK

december 2.

Elérhetőség

Telefon:

+36 62 551 540


Fax:

+36 62 444 178


Központi ügyfélszolgálat:

+36 62 551 540


E-mail cím:

info@moravarosi.hu


Székhely:

6725 Szeged, Kálvária sugárút 84-86.


OM azonosító:

203052/007Partnereink

SZC logo

Szegedi Szakképzési Centrum


  • Intézmény logo
  • Szegedi SZC Móravárosi Szakképző Iskola

   6725 Szeged, Kálvária sugárút 84-86.

  • Telefon: +36 62 551 540

   E-mail: info@moravarosi.hu

   OM azonosító: 203052/007


  2022Szegedi SZC Móravárosi Szakképző Iskola