Erasmus + KA2 Iskolai, óvodai partnerségek 2018-2020

Project title: WILL to MotivatE(U)

P1 Hungary Szeged Szegedi Szakképzési Centrum Móravárosi Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája
P2 Croatia    Čakovec Gospodarska škola
P3 Iceland   Neskaupstadur Verkmenntaskóli Austurlands
P4 Italy  Poggibonsi Istituto Istruzione Superiore Roncalli-Sarrocchi
P5 Slovenia Celje Gimnazia Celje – Center
P6 Norway Odda Odda Vidaregåaende Skule

A Szegedi Szakképzési Centrum Móravárosi Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája 2018-2020 között Erasmus + nemzetközi együttműködési projektet valósít meg öt másik európai oktatási intézménnyel közösen az oktatási motiváció témakörében, WILL to MotivatE(U) címmel.

A szegedi koordinátor intézménnyel együttműködő középiskolák: az izlandi Verkmenntaskoli Austurlands, a norvégiai Odda vidaregåande skule/ Odda upper secondary school, az olaszországi Istituto di Istruzione Superiore “Roncalli”, a horvátországi Gospodarska skola és a szlovén Gimnazija Celje – Center.

A célkitűzés: a kölcsönös tudásmegosztás jegyében minden partnerintézmény bemutatja az oktatási motiváció témaköréhez kapcsolódó jógyakorlatait, amelyek a többiek számára hasznosak és beépíthetők a mindennapi nevelő-oktató munkába.

A projekt megvalósításának időtartama 24 hónap, amelynek során a partnerintézmények felkeresik egymás iskoláit, hogy a házigazda intézmény motivációs jógyakorlatait megfigyeljék, tapasztalatokat szerezzenek róla.
2018. november 19-től november 23-áig Szegeden lezajlott az első partnertalálkozó, amelynek keretében az iskolákat képviselő pedagógusok kidolgozták a kétéves együttműködés kereteit, munkatervét, részletes ütemezését. Tanulmányozták és a gyakorlatban kipróbálták a Szegedi Szakképzési Centrum Móravárosi Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában évek óta nagy sikerrel alkalmazott élménypedagógiai módszert, illetve feladatokat, amelyeket pedagógiai elemzés után maguk is fel tudnak venni pedagógiai eszköztárukba.

A nemzetközi partnerek megismerkedtek Szeged nevezetességeivel és a magyar kultúra jellegzetességeivel is.

A projekt következő lépése: a partnerek 2019. március 25-29 között a norvégiai Odda vidaregåande skule-ban találkoznak, hogy megismerjék a norvég iskola módszertani jógyakorlatait.

IMGP6637  IMGP6631  IMGP6628  IMGP6621
IMGP6730  DSC_0090  DSC_0023  DSC_0063
DSC_0064  DSC_0065  KA2_Szeged_élménypedagógia_Berki Tibor  KA2_Szeged_élménypedagógia_Berki Tibor2
KA2_Szeged_élménypedagógia_Berki Tibor3