szentgyorgyi

Szent-Györgyi Tanulmányi Verseny – Jelentkezési határidő: 2020. szeptember 15.

Tisztelt Felkészítő Pedagógus! Tisztelt Diákok!

A Szegedi Tudományegyetem idén is megrendezi a Szent-Györgyi Tanulmányi Versenyt, amelyre magyarországi és határon túli, 3 fős középiskolás csapatok jelentkezését várjuk.

A verseny tervezett időpontja: 2020. december 10-11.

A koronavírus járvány őszre várható második hulláma miatt lehetségesnek tartjuk azt is, hogy a versenyt részben vagy egészében online rendezzük meg, erről az aktuális járványügyi helyzet ismeretében dönt majd a versenyt szervező SZTE Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatóság. Az esetleges változásokról a nevezett csapatokat e-mailben tájékoztatjuk.

A 2020-as verseny fő témája: Szent-Györgyi Albert élete és munkássága; valamint a fiziológiai és orvostudományi; a kémiai, és a fizikai Nobel-díjasok 2015-2019 között. Az idei esztendőben a Szegedi Tudományegyetem alapításának centenáriumi évfordulójával (2020/2021-es tanév) kapcsolatban is számíthatnak kérdésekre a csapatok. A felkészülést a Szegedi Tudományegyetem ajánlott irodalommal segíti.

Terveink szerint a versenyző diákok és kísérő tanáraik ezúttal is két napot töltenek Szegeden, az első napon a megnyitót és az ahhoz kapcsolódó előadást követően rendezzük meg az elődöntőt (számítógépes forduló), este pedig welcome partira várjuk a résztvevőket. A második napon délelőtt rendezzük meg a döntőt és a díjátadó ünnepséget, majd ebéd után laborlátogatáson vehetnek részt a csapatok.

A versenyszabályzatról, a jelentkezés módjáról, a kreatív pályázatról és a versennyel kapcsolatos összes tudnivalóról az SZGYTV hivatalos honlapján olvashatnak.

Várjuk jelentkezésüket, őszintén bízunk benne, hogy idén decemberben vendégül láthatjuk Önöket a Szegedi Tudományegyetemen!

Üdvözlettel:

Antal Éva Eső
versenyszervező