voroskereszt

Vöröskereszt logo tervező pályázat – határidő: 2020. március 30.

Adj ünnepi arculatot a 140 éves Magyar Vöröskeresztnek!

Tervezd meg Te a Magyar Vöröskereszt ünnepi logóját, fennállásának 140-ik évfordulójára, melyet a 2021-es ünnepi évre használni fogunk!
Te hogyan értelmeznéd újra a világ egyik legnagyobb és legrégebbi brandjének a logóját?
A Magyar Vöröskereszt 2021. május 16-án ünnepli 140-ik születésnapját. Ennek kapcsán ünnepi logópályázatot hirdetünk, melyre a Te pályamunkádat is várjuk 2020. január 20. és 2020. március 30. között.

Mutasd meg, hogy számodra hogyan jelennek meg az elmúlt 140 év erőfeszítései és tudása a folyamatosan megújuló humanitárius szervezet életében! Legyél Te, aki felfrissíti a Magyar Vöröskereszt arculatát és elnyeri a balatoni hétvégét a szervezet üdülőjében, valamint egy Ebook olvasót.
A beérkezett pályamunkákról egy grafikusokból és a Magyar Vöröskereszt vezetőiből, önkénteseiből álló szakmai zsűri dönt. A nyertes pályázatot profi kivitelezésben megvalósítjuk, és szervezeteink országosan használni fogják a 2021-es ünnepi év során minden felületen, beleértve az ünnepi ajándéktárgyakat is.
– A pályázatra való jelentkezésnek nem feltétele a szakirányú végzettség. Egyaránt várjuk amatőrök és profi tervezők jelentkezését.
– Egy ember csak egyszer nyújthat be pályázatot, azonban a pályamunkához tetszőleges számú változatot csatolhat.

Formai követelmények
A logópályázathoz a jelen felhívás végén, letölthető két Magyar Vöröskereszt logó használható!
A koncepcióban szerepelnie kell a Vöröskereszt szimbólumnak fehér háttér előtt, a „Magyar Vöröskereszt” feliratnak HELVETICA betűtípussal, valamint utalnia kell a 140. éves évfordulóra, a megadott arányoktól pedig nem lehet eltérni. A tervezést illetőleg minden másban szabad kezet adunk és kifejezetten várjuk az újító ötleteket!
A pályamunkákat digitalizálva az evfordulo140@voroskereszt.hu címre várjuk pdf. vagy png. vagy jpg. formátumban.
Csak a grafikai tervezőprogramok segítségével készült terveket tudjuk elfogadni!

Beküldési határidő: 2020. március 30.

Háttér:
Hogy adjunk pár ötletet a logó üzenetéhez; érdemes megismerkedned a Magyar Vöröskereszt eszmeiségével. A Vöröskereszt és Vörösfélhold szervezetek szerte a világon, az alapító, Henry Dunant által megfogalmazott jelmondatot és hét alapelvet szem előtt tartva működnek, melyek tükrözik a humanitárius szellemiséget.

A Vöröskereszt jelmondatai:
Emberiességgel a békéért! (Per humanitatem ad pacem!)
Az emberiesség ereje (Power of Humanity)

A Vöröskereszt 7 alapelve:
– Emberiesség
– Pártatlanság
– Semlegesség
– Függetlenség
– Önkéntesség
– Egység
– Egyetemesség

A beérkezett pályamunkák tekintetében fenntartjuk a jogot, hogy bármelyik pályamunkát a saját közösségi média felületeinken és a weboldalon megjelentetjük.
http://voroskereszt.hu/hirek/palyazati-felhivas-adj-unnepi-arculatot-a-140-eves-magyar-voroskeresztnek/