dove

DOVE Önbizalom program – határidő: 2019. december 10.

DOVE Önbizalom plakát (2)

 

Ezúton szeretnénk figyelmét felhívni egy, a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) által támogatott programra, és invitálni Önöket a programban való részvételre.

Az MDSZ számára kiemelten fontos a fiatalok testi-lelki egészségének fejlesztése, amelynek érdekében számos programot működtet. A rendszeres testmozgás népszerűsítése mint kiemelt fontosságú feladatunk a gyerekeknek nemcsak fittségi állapota és egészsége miatt fontos, hanem pozitív hatással van az önbizalom, az egészséges énkép kialakításában is. Ezért lettünk együttműködő partnere a Dove Önbizalom Programnak, amely szintén az egészséges énkép kialakítását tűzte ki célul az általános és középiskolás gyerekek körében.

A Dove Önbizalom Program egy speciális, fiatalokat célzó edukációs programot készített annak érdekében, hogy kialakuljon az általános és középiskolás diákok egészséges énképe, önbizalma és védekezési mechanizmusa a digitális tér egyre gyakoribb direkt és indirekt támadásaival szemben.

Az online elérhető és letölthető rövid oktatási anyagok (www.dove.com/onbizalom) pedagógusoknak szólnak, amelyek könnyen beilleszthetők több tanóra tematikájába is (társadalomismeret, hit-és erkölcstan, etika, osztályfőnöki óra.) A felkészítő anyag segítségével, amely több mint egy évtizedes önismereti program tapasztalatait tartalmazza, a pedagógusok hatékonyan motiválhatják azokat, akiknek az énképe jelenleg kizárólag az influencerektől és a magazinok retusált fotóitól függ.

A program elsődleges célja a pozitív énkép kiépítése és fejlesztése mellett az, hogy támogassa az ehhez szükséges feltételeket, mint a rendszeres testmozgás, a pozitív kommunikáció, a közösséghez tartozás, és a digitális tartalomszűrés.

Kérjük segítsék missziónkat azzal, hogy a program Önök által legfontosabbnak tartott elemeit átadják diákjaiknak, ezzel hozzájárulva mentális fejlődésükhöz. A levélhez egy plakátot is mellékeltünk, kérjük, helyezzék ki az iskolában a pedagógusok által használt köztéren, pl. tanári szobában ezzel a tájékoztató levéllel, illetve megköszönjük, ha a programra szóban is felhívja kollégái figyelmét. A programról részletes információk a www.dove.com/onbizalom oldalon olvashatók, illetve innen tölthetők le az egy- vagy öt alkalmas, egy tanórába illeszthető pedagógiai segédanyagok is.

(Az Önbizalom program óravázlatai (1 óra és 5 óra) elérhetőek:
https://www.dove.com/hu/dove-self-esteem-project/school-workshops-on-body-image-confident-me.html

A szülői segédlet itt érhető el: https://www.dove.com/content/dam/unilever/dove/hungary/general_image/uniquely_me_hu-1697724.pdf

Minden pedagógus, aki megtartja az órát és erről beküldi határidőre a kért adatokat, ajándékcsomagot kap. 

Ehhez kérjük, hogy december 10-ig az óráról készített dokumentációs fotót, az órán résztvevő gyerekek létszámát, a pedagógus(ok) nevét, az iskola nevét és postacímét küldjék be az alább megadott e-mail címre. További információ az alábbi telefonszámon vagy e-mail címen kérhető: koteles@plbm.hu, 20 377 3424.

 

 

Kérem Önt, hogy továbbítsa az anyagokat mindazon pedagógus kollégáinak, akik Ön szerint egyetértenek a programban megfogalmazott célokkal!

 

 

Együttműködését előre is köszönöm!

 

 

Üdvözlettel:

 

Pásztor- Szántai Zsanett

szakmai menedzser

 

Dél-alföldi Regionális Iroda

Magyar Diáksport Szövetség

H-6722 Szeged, Boldogasszony sgt. 21.

M: (+36-30)  963 83 17

facebook           YouTube            Flickr