energetikai_vereseny

Energetikai Tanulmányi Verseny – nevezési határidő: 2018. november 11.

Szirtes Máté vagyok, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Energetikai Szakkollégiumának tagja.

Szervezőként örömmel ajánlom figyelmébe az általunk szervezett, immáron 10 éves múltra visszatekintő Energetikai Tanulmányi Versenyt, amely kifejezetten azoknak a középiskolás diákoknak szól, akik érdeklődnek az energetika tudományának valamelyik területe iránt.
A verseny alapvető matematikai és fizikai ismeretekre épül, energetikai témájú feladatokat kell megoldani. A későbbi fordulók érdekes szakmai utánajárást is igényelnek.

A versenyre három fős középiskolás csapatok jelentkezését várjuk. A regisztráció elektronikus formában történik a Szakkollégium honlapján (http://eszk.org/tanverseny) keresztül, ezt tekintjük majd hivatalos jelentkezésnek.

A középiskolás őszi szünetre való tekintettel a jelentkezési időszakot meghosszabbítottuk, a jelentkezési határidő: 2018. november 11.

A verseny 3 fordulós. Az első fordulóban online tesztsort kell kitölteni, ami 2 rövidebb, heti rendszerességgel kiküldött kérdéssorból, valamint egy újszerű kreatív bemutatkozó feladatból áll. Az innen továbbjutott 20 csapat problémamegoldó feladatot kap, amit egy videokonferencián kell előadni egy szakkollégistákból álló zsűri előtt. A döntőbe végül 10 csapat jut. Ők immáron szakmai zsűri előtt fogják előadni a továbbfejlesztett és kiegészített prezentációjukat, illetve kreatív és interaktív feladatokkal mérik össze tudásukat.

A döntő idén először 2 napos lesz, melynek során a szállást és az ellátást biztosítjuk!

Idén is értékes ajándékokkal készülünk a döntősöknek, és jutalmazzuk azt az iskolát is, amelyik a legtöbb harmadik fordulóba jutott csapatot nevezte!

A verseny fordulóinak kiírását igyekeztünk a középiskolások teendőihez is hozzáigazítani. Pontos menetrend és további információ található a fenti honlapon, illetve a verseny Facebook oldalán.

Kérdések esetén forduljon bizalommal hozzám, Szirtes Mátéhoz (email: szirtes.mate@eszk.org).

Kérem, hogy az iskolában hirdesse versenyünket a diákok körében!

A csapatok különböző iskolákból is összeállhatnak, illetve bíztatjuk a határon túli magyar diákokat is a részvételre.
Segítségét előre is köszönjük!

(Amennyiben ezt az emailt már megkapta egyszer, elnézését kérjük! Felmerült a veszélye annak, hogy levélszemétként érzékelte az Ön rendszere, ezért küldtük el mégegyszer.)

Üdvözlettel,

Szirtes Máté
Ipari- és Sajtókapcsolatok Részleg

Mobil:  +36-20-314-2674
E-mail: szirtes.mate@eszk.org

Energetikai Szakkollégium
1111 Budapest, Műegyetem rkp. 3. D Épület 222.
Web: www.eszk.org