sulihajsza

Sulihajsza akadályfutó verseny – határidő: 2018. május 4.

sulihajsza
Tisztelt Igazgató Hölgy/Úr és kedves Testnevelők!
 
Szeretnénk a segítségüket kérni abban, hogy a diákokat kiszabadítsuk, kimozdítsuk a digitális világ fogságából. Biztosak vagyunk benne, hogy minderre tökéletes lehetőség a 2018. május 20-án megrendezésre kerülő III. SuliHajsza, amely a manapság nagyon divatos és világszerte tömegeket megmozgató, nagy népszerűségnek örvendő akadályfutó versenyek méltó magyar, diákoknak szóló változata.
2018-ban a hagyományőrző akadály- és terepfutó verseny a Cseszneki vár festői környezetében a győri Yakuza Fitness szervezésében valósul meg. A résztvevő diákoknak egy 7+ km hosszúságú, földutakon és ösvényeken kijelölt útvonalat kell teljesíteniük, miközben 15+ akadály is nehezíti az erőpróbájukat. Az akadályok a versenyzők ügyességét, állóképességét, koordinációs és szellemi rátermettségét teszik leginkább próbára, de a diákok a térség hagyományaival, és történelmével is megismerkedhetnek.
A verseny időpontjáig, május 20-ig a diákoknak elegendő idő áll rendelkezésükre a felkészüléshez. Motiváló erő lehet a testnevelés órákon a SuliHajszára való felkészülés. Az akadályok között megtalálhatjuk az íjászatot, a kötélmászást, lajhármászást, zsákcipelést, kötélen átlendülést, stb. Aki valamelyik akadályt nem tudja teljesíteni, az csak egy büntető feladat elvégzése után haladhat tovább, mely lehet négyütemű fekvőtámasz karhajlítással, zsákcipelés, vagy egyéb erőpróba.
A SuliHajszán a csapatok mellett az iskolák is versenyeznek egymással. Az egyéni eredmények alapján a legtöbb pontot gyűjtő iskola elnyeri a vándorserleget, illetve egy 500.000 Ft értékű vásárlási utalványt az ABS Fitness Park Kft. felajánlásával. A kültéri fitness parkokról további információ a http://absfitnesspark.com/ weboldalon található.
A versenyre a következő korcsoportok nevezését várjuk:
5-6. évf. fiú/lány
7-8. évf. fiú/lány
9-10. évf. fiú/lány
11-12. évf. fiú/lány
 
Nevezni csak csapatban lehet, csapatonként minimum 4 fővel, a csapattagok egyazon kategóriába kell, hogy tartozzanak (pl. 5-6. évfolyamos csoportban nem lehet 9. évfolyamos tag). A csapatok eredményét a csapat 4 legjobb időeredménye alapján számítjuk.
A futamot teljesítő versenyzők a célba éréskor egy„SuliHajsza – Teljesítve” feliratú pólót, valamintegy érmet kapnak.
A fél óránként indított futamokban egyszerre maximum 100 fő indulhat. A testnevelő tanárok kísérőként való részvétele ingyenes (csapatonként maximum 1fő).
Javasoljuk, hogy a csapat minél több főből álljon, hisz az iskolák közötti versenyben a kategóriánkénti egyéni eredmények alapján az első tíz helyezett szerez pontot az alábbiak szerint: Az első helyezett 10 pontot kap, a második 9-et, a harmadik 8-at és így tovább. A pontokat összesítjük, és kategóriánként összeadjuk. A legtöbb pontot szerző iskola az ABS Fitness Park Kft felajánlásával 500.000 Ft értékű vásárlási kupont kap ajándékba. A kültéri fitness parkokról további információ a http://absfitnesspark.com/ weboldalon található
Nevezési díj fejenként: 4.000Ft
Nevezni csak az online felületen keresztül lehet 2018. február 3-tól május 07-ig. A nevezési határidő után már csak a helyszíni nevezésre van lehetőség, melynek díja 4000 Ft/ fő. (Kérnénk a testnevelő tanárok közreműködését!)
Tisztelettel kérjük az Igazgató Hölgyet/Urat és a Testnevelő Kollegákat, hogy az intézményükben a versenyről mind a tanári kart, mind a diákokat tájékoztatni szíveskedjenek.
 
Kérdéseikkel, észrevételeikkel az alábbi elérhetőségeken fordulhatnak hozzánk:
Tálos Gergő 0620/ 328-1500 gergo@hajsza.com
 
Barátsággal a szervezők:
                                                                             
                                                                                 Tálos Gergő