illemtan

Országos Középiskolai Illemtan verseny – határidő: 2018.02.08.

Iskolánk a Győri Szolgáltatási SZC Pálffy Miklós Kereskedelmi és Logisztikai Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája (9023 Győr, Földes Gábor utca 34-36.) 17. alkalommal hirdeti meg az Országos középiskolai illemtani csapatversenyt.

A versenyre várjuk a csapatok jelentkezését!

A verseny célja: A nevelés egyik igen fontos területének, a viselkedéskultúra kialakításának segítése, a középiskolás korosztály felkészítése elméleti és gyakorlati szempontból a későbbi hivatására, az abban előforduló illemtani lehetőségekre, problémák megoldására. A versenyre való felkészítés ennek egy eszköze.

A verseny kategóriái korcsoportok szerint: Az országos verseny a középiskolás korosztály számára indul. (A versenyen bármely középiskolás évfolyam tanulói részt vehetnek.)

A jelentkezés és a részvétel feltételei:

Minden középfokú intézmény indíthat akár több, háromfős csapatot. A részvétel feltétele a jelentkezési lap időben való eljuttatása a szervezőkhöz (határidő: 2018.02.08.)

A verseny témája, ismeretanyaga, felkészüléshez felhasználható irodalom: a verseny témája az általános, a Magyarországon és az EU országaiban, valamint egyéb országokban leggyakrabban használatos illemszabályok ismerete, alapvető kommunikációs készség, jártasság a társasági alkalmak szokásaiban, elvárásaiban; kötelező irodalom:  Dr. Sille István: Illem, etikett, protokoll  (Akadémiai Kiadó, Budapest, 2008).

A verseny írásbeli fordulója- előzetes jelentkezés után – 2018. 03.08-án 14.30-16 óráig on-line !
További információk és a jelentkezési lap az iskola honlapján (www.palffy.hu)  található. 

Tisztelettel:
Leszkovich György
tagintézmény-vezető