Young boy, nine years old, already practicing with an SLR shooting pictures of nature.

Szociofotó pályázat – Beküldési határidő: 2018. január 20.

A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának Szociológia Tanszéke

„Nyitott szemmel” címen

szociofotó pályázatot hirdet középiskolások részére

A pályázatra szerzőnként legfeljebb öt – még nem publikált – kép küldhető be, mely a mai magyar társadalomban élő emberek élethelyzetét, életformájuk sajátosságait, egymáshoz való viszonyukat mutatja be a fotó eszközeivel.

Beküldési határidő: 2018. január 20.

Technikai tudnivalók

· a képek között fekete-fehér és színes fotók egyaránt szerepelhetnek

· technikai korlátozások nincsenek

· csak egyedi képeket fogadunk el, fotósorozattal nem lehet pályázni

· a képeket JPEG formátumban kell elküldeni, a fájl nevében szerepelnie kell (1) a szerző teljes nevének és (2) a kép címének, pl. TELJES_NÉV_A_LEGJOBB_FOTÓ

A pályázónak a Szociológia Tanszék részére küldött emailben (nagyilona4918@gmail.com) kell jeleznie, hogy indul a „Nyitott szemmel” című szociofotó pályázaton.

Meg kell adnia az adatait: a teljes nevét, középiskolájának nevét, települését, évfolyamát, osztályának jelzését, és amennyiben különbözik a küldő címtől, a leggyakrabban használt e-mail elérhetőségét.

A levélben meg kell adnia a benevezett képei címét, és a fájlokat mellékletként kell csatolnia!

Amennyiben túl nagy a fájlméret, felhőben (pl. Google Drive) is el lehet küldeni a képeket, illetve az azokhoz tartozó linket.

Elbírálás

A benyújtott pályaműveket a tanszék tagjaiból álló zsűri értékeli, és I., II. és III. helyezést állapít meg. Az elbírálás határideje: 2018. január 31. A beérkezett képeket folyamatosan feltöltjük a Szociológia Tanszék facebook oldalára, valamint a pályázat eredményét és a díjátadó részleteit is itt fogjuk közzétenni. Érdemes tehát minél gyakrabban ellátogatni oldalunkra: www.facebook.com/174120489833542

Ezenkívül minden résztvevőt email-ben is értesítünk a pályázata eredményéről.

Elismerés

· Minden résztvevő elismerő oklevélben részesül, és a díjazottak kitüntető oklevelet és jutalmat is kapnak, melyeket a 2018. májusában sorra kerülő Bölcsészfesztivál keretében adunk át.

· A legjobb képeket egyetemi internetes felületünkön (facebook oldal, honlap) közzétesszük, továbbá a tanszéken rendezett kiállításon mutatjuk be.

A képeket elküldeni minden esetben a nagyilona4918@gmail.com e-mail címre kell, amennyiben bármilyen kérdés felmerül a pályázattal kapcsolatban, szintén erre az e-mail címen várjuk azokat.

SZTE BTK Szociológia Tanszék

6725 Szeged, Petőfi sgt. 30-34.