hebe

Angol és német nyelvi levelezőverseny – határidő: 2017. október 6.

Szeretettel köszöntünk minden angol és német  szakos kollégát ebben a tanévben!

A korábbi évekhez hasonlóan az idén  is elindul a Play and Win! angol  és Spiel und Gewinn! versenyünk 5 nyelvi szinten.

2 újdonsággal várjuk idei jelentkezőinket:

– Az elmúlt évek tapasztalatai alapján túl nagy volt a különbség a Junior és a Teens kategória között, ezért mostantól indítunk egy új szintet (Junior2) és a Teens szint nyelvi követelményeit is jobban meghatározzuk. Ezzel az a célunk, hogy még több középiskolás jelentkezhessen versenyünkre.
– A nagy sikerű egyfordulós országismereti csapatversenyek listáját kibővítettük őszi egyfordulós csapatversennyel, így a versenyzők a karácsonyi és tavaszi versenyen kívül megismerkedhetnek az adott országok őszi hagyományaival, ünnepeivel is.

Röviden összefoglaljuk a legfontosabb információkat.

Nyelvi szintek:

A versenyek a következő szinteken kerülnek megrendezésre mindkettő tantárgyból:

  • Starter / Für Anfänger (A1) – olyan általános iskolás diákoknak, akik ebben a tanévben kezdik vagy tavaly kezdték a nyelvet – csak szókincsfejlesztés
  • Kids / Erste Schritte (A1) – olyan általános és középiskolás diákoknak, akik 1-2 éve tanulják a nyelvet, képesek  egyszerűbb mondatalkotásra jelen időben
  • Junior 1 (A2) – olyan általános és középiskolás diákoknak, akik 3-4 éve tanulják a nyelvet, képesek jelen, múlt és jövő időben mondatokat alkotni, szöveget értelmezni.
  • Junior 2 – Újdonság! (A2- B1) – olyan általános és középiskolás diákoknak ajánljuk országismereti versenyünket, akik minden alapvető igeidőt valamint segédigét ismernek.
  • Teens (B1-B2) – olyan középiskolásoknak ajánljuk, akik ismerik az összes igeidőt, szenvedő szerkezetet, segédigéket valamint a feltételes módokat.
  • Examiners/Abiturient – olyan középiskolásoknak, akik középfokú nyelvvizsgára vagy érettségire készülnek

A verseny menete:

A verseny 5 fordulóból áll. Október elején indul és 2018. áprilisában lesz vége. A feladatlapokat honlapunkról lehet majd letölteni előre megadott jelszóval. A feladatlapokat rejtvényekkel, érdekes feladatokkal, projektmunkákkal színesítjük. A feladatok megoldására kb. 3 hét áll rendelkezésre. Ezután postán kell szerkesztőségünkbe eljuttatni. Mi kijavítjuk, és a válaszborítékban azonnal visszaküldjük.

NYEREMÉNYEK:

Az 5. forduló végén a pontokat összesítjük, és minden korcsoport első három helyezettjének lehetősége lesz elindulni a fődíjért egy szóbeli fordulón Gödöllőn A szóbeli forduló nem kötelező csak egy extra lehetőség. A szóbeli fordulón egyéb extra ajándékokat lehet nyerni.   Azok, akik nem vesznek részt a szóbeli fordulón ugyanúgy megkapják a helyezetteknek járó díjat, ami egy ajándékcsomag könyvekkel, tanszerekkel, édességgel. Minden diák, aki mind az 5 fordulót beküldte oklevelet kap. Az elért eredményekről értesítjük az iskolák igazgatóit is kiemelve a tanárok munkáját.

JELENTKEZÉS:

A versenyre egyénileg vagy csoportosan lehet jelentkezni honlapunkon online. Az egyéni és csoportos feladatlapok megegyeznek, csak annyi a különbség, hogy a csoportos versenyzőknek van egy extra, nagyobb terjedelmű feladat, projektmunka is. Egy csoportban 2 maximum 3 fő dolgozhat.

NEVEZÉSI DÍJAK és FIZETÉS:

Nevezési díjak: egyéni: 4200 Ft /fő / tanév
csoportos: 3200 Ft/fő/tanév (minimum 2, maximum 3 fő lehet egy csoportban)

Jelentkezést 2017. október 6-ig fogadunk el.

Nevezek az 5 fordulós versenyre >>

TANÁRI PONTRENDSZER 

Folytatódik a tanárok pontgyűjtése. Minden jelentkezés után +1pontot adunk. A pontokat a tanév befejezése után lehet ajándékokra váltani.

Egyéb információ:

Amennyiben bármilyen egyéb információra lenne szükségük, forduljanak hozzánk bizalommal!

Ebben a tanévben a Play and Win és a Spiel und Gewinn versenyek felelőse  Ecker Marcsi (tel.:30/248-0661) lesz.

e-mail: angolverseny@hebe.hu és nemetverseny@hebe.hu

Az egyes fordulók témaköreit valamint a mintafeladatokat megtalálják megújult honlapunkon.

TEMATIKA

Play and Win!  tematika: http://levelezoversenyek.hu/angol/
Spiel und Gewinn! tematika: http://levelezoversenyek.hu/nemet/

Üdvözlettel,

a levelezoversenyek.hu csapata
info@hebe.hu
www.levelezoversenyek.hu