szentgyorgyi

SZTE Szent-Györgyi Tanulmányi Verseny felhívás – határidő: 2017. szeptember 25.

Kedves Középiskolás Diákok! Kedves Pedagógusok!

A Szegedi Tudományegyetem és a Pro Talentis Universitatis Alapítvány hatodik alkalommal hirdeti meg az SZTE Szent-Györgyi Tanulmányi Versenyt. A program a hagyományokhoz híven kapcsolódik a Szegedi Tudós Akadémia őszi konferenciájához, amelyen idén is több Nobel-díjas tudóssal találkozhatnak az érdeklődő diákok és pedagógusok.

Az SZTE Szent-Györgyi Tanulmányi Verseny időpontja: 2017. december 7-8. (csütörtök, péntek).

A verseny a 2017-es esztendőben a „Szent-Györgyi és munkássága, valamint a fizikai, kémiai, fiziológiai és orvostudományi Nobel-díjasok 2012 és 2016 között ” címet kapta.

Az SZTE Szent-Györgyi Tanulmányi Versenyre jelentkezhet minden magyarországi és határon túli középiskolás diák. A verseny résztvevői intézményenként összeállított olyan 3 fős csapatok, amelyeknek legalább egy tagja a verseny időpontjában nem végzős évfolyamra jár. A verseny magyar nyelvű. Az idei versenyre – a számítógépes elődöntő zökkenőmentes és sikeres lebonyolítása érdekében – 55 csapat nevezését fogadjuk el. Iskolánként maximum két csapat nevezhető. A nem szegedi iskolákból érkező versenyzőknek és kísérőtanáraiknak ingyenesen biztosítunk szállást és étkezést, a szegedi iskolákból érkező csapatoknak étkezést, igény esetén korlátozott számban szállást.

Jelentkezési határidő: 2017. szeptember 15. éjfél. A határidőn túl beérkezett nevezéseket sajnos nem áll módunkban elfogadni. A jelentkezési lap ezen a linken érhető el.
A versenyfelhívást, a verseny programját valamint a versenyszabályzatot és az ajánlott irodalmat az SZTE Szent-Györgyi Tanulmányi Verseny honlapján találják meg, és itt olvashatnak részletes tájékoztatást egyetemünk rendezvényéről.

Bízunk abban, hogy az idei esztendőben találkozhatunk az Önök csapatával is az ország egyik legrangosabb tanulmányi versenyén!

Üdvözlettel:

Prof. Dr. Martinek Tamás
Nemzetközi és Közkapcsolati Rektorhelyettes
Szegedi Tudományegyetem