SNI-s tanulók alkotói pályázata – határidő 2016. december 10.

2016. november 30-án, a Győri Műszaki SZC Szabóky Adolf Szakiskolája – hagyományteremtő szándékkal – meghirdeti sajátos nevelési igényű és speciális szakiskolás fiatalok számára, az országos alkotó pályázatát.

A pályázatnak és kísérő programjainak címe: KÖZÖS NEVEZŐ.

A pályázaton a fiatalok mindennapjait érintő, szabadidejük eltöltésére fókuszáló tematikákban készült alkotásokkal lehet részt venni. Az alkotások műfaját, anyagát, technikáját nem kívánjuk behatárolni, rajz, festmény, fotó, kollázs, montázs, film, digitális technikák, plasztika egyaránt választható forma lesz. A pályázat minden évben megrendezésre kerül majd, mindig a korcsoportot leginkább megmozgató aktuális témákat feldolgozva.

A pályázat online módon zajlik, a pályaműveket szkennelve, vagy – a három dimenziós tárgyakat  –  több oldalról fotózva lehet a versenybe e-mailen nevezni. 

A tanulók körében kedvelt és ismert web-es felületek alkalmazása a pályázati kommunikáció tervezett technikái közt szerepel.  

            Az ez évi versenyt – a mellékletben található – három kategóriában hirdetjük meg. 

A pályaműveket a kozos.nevezo.alkoto@gmail.com email címre kell elküldeni, beérkezési határideje: 2016. december 10. szombat, 24 óra.

Formája: legalább A/4-es méret, 300 dpi felbontással. 

A három kategóriában, három – három díjat lehet elnyerni. 2016-ban az első díj 25 000 Ft -, a második 18 000 Ft-, a harmadik pedig 10 000 Ft – értékű rajzeszközökből és az alkotó munkát segítő könyvből álló csomag lesz. 

A pályázattal kapcsolatos további információ a www.facebook.com/kozos.nevezo.alkot oldalon található, vagy akozos.nevezo.alkoto@gmail.com email címen kérhető.

 A program különlegességét az jelenti majd, hogy az eredményhirdetés és díjátadás Győrben, egy kiállítás és fogadás keretében történik – első alkalommal 2016. december 16-án, pénteken délelőtt 11 órakor – ezáltal találkozási lehetőséget teremtve az ország különböző régióiban élő felkészítő pedagógusoknak és az alkotásaikkal pályázó fiatalok számára. Az eseményről tervezetten készül egy online magazin, mely hivatott a kezdeményezés eredményeit folyamatosan, évről-évre bemutatni.

Együttműködését megköszönve tisztelettel,

Üdvözlettel: Kustán Melinda
textiltervező iparművész, tanár