szenzacio

Szenzáció 2016

 

Az Iskolaválasztó című kiadványt készítő munkacsoport Lannert Judit oktatáskutató vezetésével évről évre különböző szempontok alapján elkészíti a magyar középiskolák eredményességi rangsorát. A kutatók többek között azt is vizsgálják, mely iskolák fejlesztik legjobban a tanulók egyes kompetenciáit a 8. és a 10. osztály között, így ezek a hozzáadott érték alapján összeállított ragsorok az iskola fejlesztő hatását mutatják. A 2015. évi kompetenciamérés eredményeinek elemzése befejeződött, nyilvánosságra kerültek a listák.
A FIÚK SZÖVEGÉRTÉSÉT FEJLESZTŐ középfokú iskolák ragsorában – minden magyar középiskolát és gimnáziumot is megelőzve – ORSZÁGOS ELSŐ helyezést ért el a Móravárosi, vagyis hazánkban mi vagyunk a legsikeresebbek ezen a területen.
Szeretnék gratulálni mindenkinek ehhez a remek eredményhez! Ez mutatja, hogy amikor a mindennapokban megvívjuk a magunk kisebb-nagyobb küzdelmeit annak érdekében, hogy a diákok velünk együtt, a mi útmutatásunk alapján járják végig a tanulmányokat záró vizsgákig tartó utat, annak vannak mérhető eredményei, méghozzá magas hozzáadott értéket mutató mérhető eredményei.

Merítsünk erőt ebből a kutatásból, és folytassuk közösen az évek óta folyó fejlesztő munkánkat!