durer

Dürer verseny – határidő: 2016.október 24

Tisztelt Igazgató Asszony/Úr!

Szeretnénk felhívni iskolája figyelmét az idén immár tizedik alkalommal megrendezésre kerülő Dürer Versenyre. A következő 7 kategóriában várjuk a csapatok (3 fő; legalább egy az alsóbb évfolyamról és legalább egy lány) jelentkezését:

• C és C+ kategória (matematika, 9-10. osztály)
• D és D+ kategória (matematika, 11-12. osztály)
• F kategória (fizika, 11-12. osztály)
• K és K+ kategória (kémia, 9-12. osztály)

Hogyan lehet jelentkezni? Idén is kizárólag elektronikus úton lehet nevezni a www.durerinfo.hu honlapon. A nevezési díjtalan.

Valamennyi kategóriában helyi fordulót rendezünk. A jelentkezési határidő minden kategória esetén: 2016. október 24. 23:59.

Miért érdemes indulni a versenyen?

• Változatos versenyzési formákkal találkozhatnak a csapatok. Kifejtős feladatok, stratégiás játékok, kísérletek, szóbeli és váltó forduló is szerepel a kínálatban.
• A döntőn a tantárgyi versenyek mellett színvonalas előadások, társasjátékozás, beszélgetések tarkítják a programot.
• Személyesen is figyelünk a csapatokra, minden csapat életét egy (egyetemista) mentor segíti a döntőn, így a diákok első kézből szerezhetnek információt a továbbtanulási célokról, lehetőségekről.

Első forduló. Az első forduló időpontja: 2016. november 11. 14:00-17:00. Az ország valamennyi régiójában legalább egy helyszínt biztosítunk, bővebben a honlapunkon tájékozódhatnak.

Döntő. Kategóriánként legjobb 3-18 csapat jut be a 2017. február 10-12. között a miskolci Földes Ferenc Gimnáziumban megrendezésre kerülő döntőbe. Az itt fellépő kérdések rendezése miatt nagyon fontos, hogy a regisztráció során a csapatok olyan e-mail címet adjanak meg, melyet legalább 2-3 naponta olvasnak!

További információkért keresse fel a www.durerinfo.hu címen elérhető honlapunkat, vagy írjon nekünk a durerinfo@gmail.com címen.

Kérjük, továbbítsák ezt a felhívást kollégáiknak, diákjaiknak, hogy minél több diák vehessen részt versenyünkön!

Minden jelentkezőt szeretettel várunk!

Üdvözlettel:
a verseny szervezői